Blogger Widget/Eklentileri Mobil Platform Üzerinde Gösterip Gizlemek

Bir önceki yazımda Blogger'da Widgetları/Eklentileri Sayfalarda Gösterip Gizlemek'ten bahsetmiştim. Bu konuyu ayrı olarak yayınlıyorum. Çünkü diğer konunun içerisinde kaynayıp gitmesini istemedim. İlk olarak Blogger > Tema > HTML'yi Düzenle yolunu izleyip düzenlemek istediğimiz widget/eklentiye atlıyoruz. İsterseniz CTRL + F komutu aracılığı ile düzenlemek istediğiniz widget/eklentiyi bulabilirsiniz. Aşağıdaki resimde Widget'a atla kısmını gösterdim. Yeni başlayanlar ya da bilmeyenler için faydalı olabilir.

Blogger Widget/Eklentileri Mobil Platform Üzerinde Gösterip Gizlemek

Mobilde gizlemek istediğimiz widget/eklentiyi bulduktan sonra aşağıda mavi ile işaretlediğim kodları kırmızı ile işaretlediğim iki kodun arasına ekliyoruz.

<b:widget id='LinkList1' locked='false' title='Araçlar' type='LinkList' version='1'>
    <b:widget-settings>
      ....
    </b:widget-settings>
    <b:includable id='main'>
<b:if cond='data:blog.isMobileRequest == "false"'>
<b:if cond='data:title != &quot;&quot;'><h2><data:title/></h2></b:if>
 <div class='widget-content'>
   <ul>
     <b:loop values='data:links' var='link'>
       <li><a expr:href='data:link.target'><data:link.name/></a></li>
     </b:loop>
   </ul>
 </div>
</b:if>
</b:includable>
  </b:widget>
Bunu uyguladıktan sonra widget/eklentiler artık mobil platformda görüntülenmeyecek sadece bilgisayarda görüntülenecektir.

Eğer widget/eklentinizi sadece mobil platformda görünür kılmak istiyorsanız "false" kısmını "true" yapmanız gerekmektedir. Bu sayede Blogger'da widget/eklentileriniz sadece mobil platformda görüntülenebilecektir.

Daha iyi bloglar için...
Blogger Widget/Eklentileri Mobil Platform Üzerinde Gösterip Gizlemek Blogger Widget/Eklentileri Mobil Platform Üzerinde Gösterip Gizlemek Reviewed by Mustafa Aydın on 1/01/2018 Rating: 5

1 yorum:

Lütfen yapacağınız yorumların bizim için değerli olduğunu unutmayın. Aklınıza takılan herhangi bir şeyi ister yorum kısmından isterseniz de iletişim sayfasından bize sorabilirsiniz. Spam, reklam vb. yorumlar onaylanmayacaktır.