Google Sitemi İndekslemiyor! Google Gibi Getir ile Siteniz Anında İndekslensin!

Yeni açtığınız sitenizi Google tarafından hemen indekslenmez. Hatta bazen indekslenmesi için uzunca bir süre beklemeniz gerekmektedir. Google botlarını sitenize çağırıp sitenizi manuel olarak indeksletmek için Google'ın Google Gibi Getir özelliğinden faydalanabilirsiniz. Öncelikle sonucun ne kadar hızlı ve etkili olduğunu aşağıdaki resimlerden görebilirsiniz. Google Gibi Getir özelliğini kullandığım bir içerik hemen ilk sıraya yerleşti.

Not: Arama sonuçları herhangi bir şeyden etkilenmesin diye gizli sekme kullandım.


Sonuçları gördükten sonra Google Gibi Getir özelliğini nasıl kullanabilirsiniz sorusunun cevabını vereyim.

Öncelikle Google'ın site yöneticileri için geliştirdiği Search Console uygulamasına giriş yapalım. Burada eğer eklediyseniz siteleriniz görünecek. Ekli değilse sitenizi ekleyip doğrulayın. Sitenizi http, https ve www olarak Search Console'a ekleyin. Aşağıdaki resimde sitemi nasıl eklediğimi görüyorsunuz. Sizde bu şekilde ekleyebilirsiniz.

Google Gibi Getir özelliğini kullanırken eğer sitenizde https yönlendirmesi aktif ise https olarak eklediğiniz mülkü kullanın.


Sitenizi seçtikten sonra sol tarafta bulunan Google Gibi Getir kısmına tıklayarak bu özelliği kullanabilirsiniz. Yukarıdaki resimde içerikleri nasıl eklediğimi görüyorsunuz.
İçeriğin bağlantısını olduğu gibi kopyalamayın. Aşağıda koyu mavi ile belirttiğim kısım eklenecek.
https://4moblog.blogspot.com.tr/2018/01/blogger-icin-arama-kutusu-olusturmak.html
İçeriğin bağlantısını ekledikten sonra Getir butonuna basıyoruz. Daha sonra bağlantı aşağıdaki listeye ekleniyor. Bu kısımdan sonra eklediğiniz bağlantının yanında Dizine eklenmesini iste diye bir seçenek yazacak. Bu seçeneğe tıkladığınızda Google o içeriğinizi indeksleyecek. İndekslenmesi 3-5 dakika sürebilir.

Daha önce yapmadıysanız ve sitenizde çok içerik varsa bunları tek tek eklemek işkence oluyor. Eklemesinden ziyade bir süre sonra robot olmadığınızı doğrulamak için kırk takla atıyorsunuz. Bir tane yapbozu doğru yapmanız bile Google'a yetmiyor...

Daha iyi bloglar için...
Google Sitemi İndekslemiyor! Google Gibi Getir ile Siteniz Anında İndekslensin! Google Sitemi İndekslemiyor! Google Gibi Getir ile Siteniz Anında İndekslensin! Reviewed by Mustafa Aydın on 1/17/2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. Gerçekten işe yarayan yöntem. Yoksa yazılarımızın indexlenmesi 1-2 günü buluyor. Anlatım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Blogumu bu yöntemle hızlı bir şekilde indexletebiliyorum. https://www.tredevlet.com/
    Teşekkürler

    YanıtlaSil

Lütfen yapacağınız yorumların bizim için değerli olduğunu unutmayın. Aklınıza takılan herhangi bir şeyi ister yorum kısmından isterseniz de iletişim sayfasından bize sorabilirsiniz. Spam, reklam vb. yorumlar onaylanmayacaktır.