Arama Açıklaması Nedir? Blogger'da Nasıl Kullanılır?

Hepinize iyi ve mutlu yıllar dilerim. 2018'in ilk saatlerinde yeni olan bloguma bir içerik ekleyeyim dedim. Lafı uzatmadan konuya geçeyim.

Dilerseniz aşağıdaki içeriğe de göz atabilirsiniz:
Resimlerinizi SEO için Optimize Edin

Blogumuza içerik eklerken bu kısım sürekli gözümüzün önündedir ama bende dahil olmak üzere bloggerda yazı yazmaya yeni başlayan birinin dikkatini pek çeken bir şey değildir. Blogger'da ilk yazmaya başladığım zamanlarda bende hiç dikkat etmemiştim. Hatta arama açıklaması 2012 yılında var mıydı yok muydu hatırlamıyorum bile.

Arama Açıklaması Nedir? Blogger'da Nasıl Kullanılır?

Arama Açıklaması nedir?
Hepimizin bildiği üzere bir siteye ait içerik Google'da yer aldığı zaman yayın başlığının altında bir açıklama yazar. Siz her yayına özel bir arama açıklaması belirtmezseniz Google otomatik olarak bu açıklamayı sayfanızdan alır. Bazen yazdığımız yazıların ilk cümleleri yazının başlığından bağımsız olabilir. Arama Açıklaması kısmını kullanarak Google'ın sizin görünmesini istediğiniz yazıyı açıklama kısmında göstermesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede kullanıcı deneyimini arttırmış olursunuz.

Arama Açıklamasını nasıl aktifleştiririz?
Blogger > Ayarlar > Arama Tercihleri yolunu izleyin. Önünüze çıkan ekranda Meta etiketler başlığının altında bulunan Açıklama seçeneğinin yanındaki düzenle kısmını tıklayarak Arama açıklamaları etkinleştirilsin mi? cümlesinin yanındaki Evet seçeneğini işaretleyelim. Evet dedikten sonra aşağısına isterseniz blogunuzu tanıtan tanıtıcı bir yazı ile açıklama yazabilirsiniz isterseniz de boş bırakabilirsiniz. Artık yazılarınızda Arama Açıklaması özelliğini kullanabiliriz.

Bundan sonra yazı yazarken sağ tarafta karşımıza Arama Açıklaması bölümü çıkacak. Buraya yazdığınız yazı ile ilgili birkaç anlatıcı cümle yazın. Bu yazımızda Arama Açıklaması Nedir? Blogger'da Nasıl Kullanılır? sorularını cevapladık. Hepinize sağlıklı ve mutlu yeni yıllar.

Daha iyi bloglar için...
Arama Açıklaması Nedir? Blogger'da Nasıl Kullanılır? Arama Açıklaması Nedir? Blogger'da Nasıl Kullanılır? Reviewed by Mustafa Aydın on 1/01/2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Lütfen yapacağınız yorumların bizim için değerli olduğunu unutmayın. Aklınıza takılan herhangi bir şeyi ister yorum kısmından isterseniz de iletişim sayfasından bize sorabilirsiniz. Spam, reklam vb. yorumlar onaylanmayacaktır.