Blogger'da Scrollbar Üzerinde CSS ile Değişiklik Yapmak

Blogger'da Scrollbar Üzerinde CSS ile Değişiklik Yapmak

Blogunuz/sitenizde scrollbarın görüntüsünden memnun değilseniz, değiştirmeniz çok kolay. Öncelikle Blogger > Tema > HTML'yi Düzenle yolunu izleyip ]]></b:skin> kodunun hemen üstüne aşağıda paylaşmış olduğum kodu kendinize göre düzenleyip ekleyin.
İlk olarak kodun temel halini paylaşıyorum. Daha sonra üzerinde nasıl değişiklik yapacağınızı, nasıl istediğiniz widget/eklentide kullanacağınızı göstereceğim. Kodunher alanı etkileyen hali aşağıdadır.

::-webkit-scrollbar-track{background-color:#f0f0f0}
::-webkit-scrollbar{width:12px;}
::-webkit-scrollbar-thumb{background-color:#313131}
Sadece sayfalarınızda scrollbarın görüntüsünü değiştirmek için bu kodların başına sadece body ekliyoruz. Örneği hemen aşağıda mevcuttur.

body::-webkit-scrollbar-track{background-color:#f0f0f0}
body::-webkit-scrollbar{width:12px;}
body::-webkit-scrollbar-thumb{background-color:#313131}
Herhangi bir widget/eklenti üzerinde scrollbarın görüntüsünü değiştirmek için başına o widget/eklentinin etiketini getiriyoruz. Mesela ben aşağıda Etiketler Eklentisinde bu şekilde değişiklik yaptım. Kodlarla haşır neşir değilseniz, deneme yanılma yöntemi ile yapabilirsiniz.

.Label ul::-webkit-scrollbar-track{background-color:#f0f0f0}
.Label ul::-webkit-scrollbar{width:12px;}
.Label ul::-webkit-scrollbar-thumb{background-color:#313131}

Yukarıda gördüğünüz örneklerden yola çıkarak scrollbarın görünümünü kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Basit kodlarla site/blogunuzun görüntüsünde hoş bir değişiklik yapabilirsiniz.

Daha iyi bloglar için...
Blogger'da Scrollbar Üzerinde CSS ile Değişiklik Yapmak Blogger'da Scrollbar Üzerinde CSS ile Değişiklik Yapmak Reviewed by Mustafa Aydın on 1/07/2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Lütfen yapacağınız yorumların bizim için değerli olduğunu unutmayın. Aklınıza takılan herhangi bir şeyi ister yorum kısmından isterseniz de iletişim sayfasından bize sorabilirsiniz. Spam, reklam vb. yorumlar onaylanmayacaktır.