Resimlerinizi SEO için Optimize Edin

Blogumuza/sitemizde yazı yazarken görsellerden sık sık yararlanırız. Görseller yazı içeriğimize zenginlik katar, kullanıcı deneyimini arttırır ve ortaya güzel bir görüntü çıkmasını sağlar.

Resimlerinizi SEO için Optimize Edin

Gelelim resimlerimizi SEO için optimize etmeye. Yazımıza görsel eklediğimizde o görselin HTML kodu aşağıdaki gibi  olmalıdır. Size bu örneği yazı içerisindeki resimden verdim.

<img alt="Resimlerinizi SEO için Optimize Edin" height="266" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilM7a6vs5actqaGEm2wsqPGOziim48cIXQzbC1cFIYMzrOVCAf6xwc2JYIfZUIQLpYcA1RmTY77siPa8gNPtwSznhUwvwLXMQ-QmFNtxoA8kbNVh_wn2DIjamu1FHXQ2veuaUanDflLjI/s400/Resimlerinizi+SEO+icin+Optimize+Edin.jpg" title="Resimlerinizi SEO için Optimize Edin" width="400" />

Dikkat etmemiz gerekler:
Görselin Adı
SEO ile alakalı yazı yazdığım için resmin adını bilgisayarda ona göre yazdım ve Türkçe karakter kullanmadım. Örnek: Görselin adını "Resimlerinizi SEO için Optimize Edin" değilde "Resimlerinizi SEO icin Optimize Edin" yaptım. Dilerseniz boşluk kullanmadan da yazabilirsiniz.

Title (Başlık) ve Alt (Alternatif) etiketleri
Title ve alt etiketleri Google botlarının görseli tanımasında en önemli yardımcı faktörlerdir. Yukarıdaki örnekte title ve alt etiketlerini "Resimlerinizi SEO icin Optimize Edin" yaptım. Bu sayede Google bu resmin "Resimlerinizi SEO için Optimize Edin" konusuyla ilgili olduğunu anlayacak.

Height (Yükseklik) ve Width (Genişlik) Değerleri
Yazı içeriğinde gereksiz büyüklükte resimler kullanmaktan kaçının. Görsellerinizi sayfaya sığacak şekilde düzenleyin.

Görselin Boyutu
Görsellerinizin hızlı yüklenmesi kullanıcı deneyimi ve SEO açısından çok önemlidir. Yine bu yazı içerisinden örnek vereceğim. Kullanmak istediğim resmin boyutu 1,47 MB büyüklüğündeydi. Eğer ben bunu küçültmeden kullansaydım bu yazıya giren kişiye resim geç görünecekti ve bu da kullanıcı deneyimini azaltacaktı. Ben photoshop programı aracılığıyla resimlerin boyutunu küçültüyorum. İnternette bu işlevi gören çeşitli programlar mevcut. Bu tarz programları kullanabilirsiniz.

Yazılarımda kullandığım görselleri bu şekilde düzenliyorum. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Daha iyi bloglar için...
Resimlerinizi SEO için Optimize Edin Resimlerinizi SEO için Optimize Edin Reviewed by Mustafa Aydın on 12/31/2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Lütfen yapacağınız yorumların bizim için değerli olduğunu unutmayın. Aklınıza takılan herhangi bir şeyi ister yorum kısmından isterseniz de iletişim sayfasından bize sorabilirsiniz. Spam, reklam vb. yorumlar onaylanmayacaktır.