Kalıcı Bağlantı Nedir? Nasıl Yapılır?

SEO açısından Kalıcı Bağlantı (Permanent Link) çok önem arz etmektedir. Blogger sistemi kalıcı bağlantıyı otomatik olarak düzenliyor fakat henüz "ı" harfini "i" harfine çevirmiyor ve uzun bir konu başlığınız varsa bunun tamamını kalıcı bağlantı olarak ayarlamıyor. Blogger bunu yapmıyorsa bizim yapmamız gerekmektedir. 


Blogger'da kalıcı bağlantı nasıl ayarlanır?
Yeni yayın oluştururken sağ tarafta bulunan Yayın ayarları kısmında Kalıcı bağlantı seçeneği mevcut. Gerekli ayarlamayı bu kısımdan yapacağız. Bu kısma tıkladığımızda önümüze iki seçenek çıkar. Otomatik Kalıcı Bağlantı ve Özel Kalıcı Bağlantı. Biz ikinci seçeneği kullanacağız. Kalıcı bağlantı ayarlamadan önce aşağıdakileri bilmemiz gerekmektedir.

1- Türkçe karakter kullanılamaz.
2- Boşluk kullanılamaz yerine "-" kullanılır.
3- "_" kullanmaktan kaçının onun yerine "-" kullanın.
4- Kalıcı bağlantımız muhakkak yazımızla ilgili olmalıdır.
Örnekle doğru ve yanlış kalıcı bağlantıyı gösterip bu yazının sonuna geliyoruz.
Doğru: kalici-baglanti-nedir-nasil-yapilir
Yanlış: kalc_baglant_nedir_nasl_yaplr

Daha iyi bloglar için...
Kalıcı Bağlantı Nedir? Nasıl Yapılır? Kalıcı Bağlantı Nedir? Nasıl Yapılır? Reviewed by Mustafa Aydın on 12/31/2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Lütfen yapacağınız yorumların bizim için değerli olduğunu unutmayın. Aklınıza takılan herhangi bir şeyi ister yorum kısmından isterseniz de iletişim sayfasından bize sorabilirsiniz. Spam, reklam vb. yorumlar onaylanmayacaktır.