Blogger için Bekleme Ekranı Eklentisi


Bugün biraz farklı ve hoş bir eklenti paylaşacağım. Eğer blogunuz yavaş açılıyorsa bu eklenti sayesinde bu yavaşlığı birazda olsa gizlemiş olacağız. Blogunuz tam yüklenene kadar ekranda loading... yazısı olacak. Blogunuz yüklendikten sonra da kaybolacak. Eklentinin işlevini anlattık, gelelim nasıl yükleyeceğimize.

1. Adım
İlk olarak CSS kodlarımızı ekleyeceğiz. Blogger > Tema > HTML'yi Düzenle yolunu izleyin. CTRL + F komutu ile ]]></b:skin> kodunu bulun ve aşağıda paylaşmış olduğum kodu bunun üzerine yapıştırın.

#cssload {background:url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFPv0iS6H4euOwxnO40KTqSFhg1jRnvjHQImMn2YmRF5FP21WJy9-ZStlylfG2O4tz_CroKt0Rfy91oDnFnkRMtYcLBsccTbEhdErjZ5pJ_VqzhCC1qMAvzSaGZ9S_sLJ-50Yz5vjkJZM/s1600/loading.gif) no-repeat center;background-color:rgba(0,0,0,0.36);width:100%;height:100%;position:fixed;left:0;top:0;z-index:1000;}

2. Adım
Bu adımda blogumuza giren kişilerin ilk olarak bekleme ekranı ile karşılaşması için kod ekleyeceğiz.
CTRL + F komutu ile <body> kodunu bulun. Hemen altına aşağıdaki kodu ekleyin.

<div id='cssload'/>

3. Adım
Geriye sadece JavaScript kodunu eklemek kalıyor. CTRL + F komutu ile </body> kodunu bulun ve altına aşağıdaki kodu ekleyin.

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// Loader
$(window).bind("load",function(){$("#cssload").fadeOut(1e3)});
//]]>
</script>
Not: CSS kodundaki koyu harflerle yazılmış olan resim dosyasını değiştirerek kendinize özel hale getirebilirsiniz. Güle güle kullanın.

Daha iyi bloglar için...
Blogger için Bekleme Ekranı Eklentisi Blogger için Bekleme Ekranı Eklentisi Reviewed by Mustafa Aydın on 1/03/2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Lütfen yapacağınız yorumların bizim için değerli olduğunu unutmayın. Aklınıza takılan herhangi bir şeyi ister yorum kısmından isterseniz de iletişim sayfasından bize sorabilirsiniz. Spam, reklam vb. yorumlar onaylanmayacaktır.